به گزارش سلام لردگان
دشمنان ملت و نظام جمهوري اسلامي ايران همواره بر آن بودهاند تا با ابزار مختلف و اعمال فشار، مقاومت و ايستادگي ملت ايران را درهم بشکنند اين در حالي است که امروز همه توطئههاي نظام سلطه در حوزه سياسي و نظامي به بن بست رسيده و اين دشمنان با ابزار تحريم اقتصادي وارد ميدان شده تا به زعم خود در حوزههاي مختلف بازرگاني، مالي و انرژي، ملت و نظام ايران را در عرصه بينالملل به انزوا بکشانند. در همين راستا جبهه دشمنان نظام اسلامي يقين دارد که عوارض ناشي از تحريمها، ملت و دولت ايران را با مشکلات متعدد اقتصادي مواجه مي سازد و ميتواند ايستادگي مردم و استحکام دولت را به چالش بکشد. اما نظام اسلامي طي بيش از سه دهه گذشته در عبور از گذرگاههاي سخت و بحراني با تدبير مقام معظم رهبري، تلاش مسئولان و عزم و اراده مردم سربلند بوده است. در واقع در حالي که دشمنان در هر دوره و زمان خاص با توطئهها و برنامههاي شوم خود وارد عرصه شدهاند، مقام معظم رهبري با درايت و بينش بالايي که دارند همواره اين توطئهها را شناسايي و براي مقابله با آن راهکارهاي مهم و کارآمدي ارائه ميدهند. ايشان در سالهاي اخير مکرراً به جنگ اقتصادي كه دشمنان در مقابله با پيشرفتهاي روز افزون مردم ايران در پيش گرفتهاند، تاكيد نموده و همواره راهكارهاي مقابله با آن را به شيوههاي مختلف گوشزد كردهاند به طوري که در نامگذاري سالها اين موضوع همواره مد نظر ايشان بوده است. نامگذاري سالهاي اخير با عنوان اصلاح الگوي مصرف، همت مضاعف، کار مضاعف، جهاد اقتصادي و توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني در همين راستا بوده است.
فرمايشات مقام معظم رهبري دراولين روزهاي ماه مبارک رمضان با احاطه کامل بر مسائل منطقه و جهان و همچنين تبيين تشديد فشارها و تحريمها عليه کشور، ابعاد مختلف اين جنگ جديد را برشمرده
و «اقتصاد مقاومتي» را يكي از راهکارهاي عبور از اين مقطع حساس و سرنوشت ساز کشور دانستند.
اقتصاد مقاومتي يعني تشخيص نقاط ضعف و تلاش براي كنترل و بياثر كردن ضرباتي که دشمنان از اين نقاط به ما وارد مي کنند و در يک کلام تلاش براي تبديل اين فشارها و تهديدها به يک فرصت طلايي است. فرصتي که در نهايت به كاهش وابستگيها، خود اتكايي و خودکفايي جوانان کشور بيانجامد.
در اين ميان اين وظيفه مسئولان و مديران کشور است که با همفکري و وحدت لازم در هريک از بخشها و عرصههاي مختلف نظام بتوانند راهکارهاي موثري براي تخقق اقتصادي مقاومتي ارائه و اجرا کنند.
در همين راستا گفتگويي با مجيد جليل نماينده مردم لردگان در مجلس شوراي اسلامي ترتيب داده شده است.
نماينده مردم لردگان در مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرنگار جهانبين نيوز اظهار داشت: مقوله اقتصاد مقاومتي براي اولين بار در سال 1389 از سوي مقام معظم رهبري در ديدار با جمعي از کارآفرينان کشور مطرح شد و از آن پس مورد تاکيد مسئولان نظام قرار گرفت.
وي بر ضرورت برنامهريزي همهجانبه در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي تاکيد کرد و افزود: اقتصاد مقاومتي سبب ميشود تا بنيه اقتصادي کشور در مقابله با ضربههايي که به پيکره آن وارد ميشود، انغطافپذير شود و براي رسيدن به چنين برنامهاي بايد اقتصاد دانان و دولت مردان طوري اقتصاد را در درازمدت طراحي کنند که تقويت اقتصادي را در پي داشته باشد.
جليل تصريح کرد: اين در حالي است که نبايد از برنامهريزي کوتاهمدت نيز غافل شد و به طوري برنامهريزي کرد که اقتصاد بتواند خود را از شرايط بحران به سلامت عبور دهد.
* تامين امنيت اقتصادي کشور در گرو تحقق اقتصاد مقاومتي است
عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي، تامين امنيت اقتصادي کشور را در گرو تحقق اقتصاد مقاومتي دانست و گفت: از آن جا که کشور ما همواره از سوي دشمنان تهديد ميشود بايد به گونهاي برنامهريزي و عمل کرد که با تحقق اقتصاد مقاومتي بتوان امنيت و ثبات اقتصادي کشور را تامين کرد.
جليل اظهار داشت: متوليان اقتصاد کشور بايد چنان برنامهريزي کنند که علاوهبر پويايي اقتصادي بتوانند با اقتصاد جهان و منطقه ارتباط برقرار کنند و تجارت آزاد با محيطهاي بينالمللي را مدنظر خود قرار دهند.
وي به موقعيت ژئوپولتيکي ايران اشاره کرد و افزود: کشور ما به لحاظ موقعيت جغرافيايي داراي جايگاه ويژهاي است و پل ارتباطي بين آسيا و اروپا محسوب ميشود.
جليل ادامه داد: تنوع آب و هوايي ايران بينظير است به طوري که در يک فصل هم ورزشهاي زمستاني انجام ميشود و هم ميوههاي گرمسيري توليد ميشود و با توجه به اين ظرفيتها بايد به توريسم اقتصادي توجه ويژهاي کرد.
* نيروي انساني تحصيلکرده از مهمترين زيرساختهاي توسعه به شمار ميرود
نماينده مردم لردگان در مجلس شوراي اسلامي، نيروي انساني تحصيلکرده کشور را از مهمترين زيرساختهاي توسعه برشمرد و گفت: با به کارگيري 13 ميليون دانشجو و پنج ميليون فارغالتحصيل آموزش عالي بايد تلاش کرد تا در تحقق توسعه پايدار کشور گامهاي مهمي برداشت.
جليل بر ضرورت حفظ و پاسداشت منابع طبيعي کشور تاکيد کرد و افزود: اصلاح الگوي مصرف و استفاده بهينه از منابع انرژي نفت و گاز از ديگر راهکارهاي مهم تحقق اقتصاد مقاومتي است و از سوي ديگر بايد تلاش کرد تا با ايجاد درآمدهاي لازم، اندوختههاي اقتصادي نسلهاي آينده را از بين نبريم.
وي با بيان اينکه آب از مقولههاي استراتژيک به شمار ميروند، اظهار داشت: دومين بحران روز دنيا بحران آب است و در همين راستا اگر آبهاي کشور به درستي مديريت، مهار، بهرهبرداري و بهرهوري نشود با مشکلات بسياري مواجه ميشويم.
جليل، کشاورزي را شغل اصلي مردم ايران دانست و گفت: با رشد و توسعه بخش کشاورزي و به کارگيري فارغالتحصيلان بخش کشاورزي و آب ميتوان آن را به عنوان يک منبع درآمد، جايگزين نفت کرد.
عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: برهمين اساس در اقتصاد مقاومتي، آب، کشاورزي، توريسم و مشاغل مرتبط با آن بايد در اولويت قرار گيرد.
........................................
گفتوگو از خاطره حسين زاده